вторник, 20 ноября 2012 г.

Konkurss noortele: osale Nobeli rahupreemia tseremoonia


See kuulub ka sulle: tule ja võta vastu 2012. aasta Nobeli rahupreemia 
Kas sa teadsid, et oled võitnud auväärse Nobeli rahupreemia? Käesoleva aasta Nobeli rahupreemia anti Euroopa Liidule ja selle 500 miljonile elanikule tänutäheks selle eest, et sõdadest rusutud Euroopa on suudetud muuta mandriks, kus valitseb rahu. Auhind antakse üle 10. detsembril 2012 Norra pealinnas Oslos. 
ELi juhtidega lähevad auhinda vastu võtma neli noort eurooplast – ehk oled nende seas ka sina?
 Kas oled selleks valmis?
Kas sa oled 8–24 aastat vana? Kas oled ELi liikmesriigi, ELiga ühineva riigi või kandidaatriigi kodanik?
Sel juhul anna meile teada, mida tähendab rahu Euroopas sinu jaoks?
Haara paber ja pliiatsid – või arvuti – ja saada meile 25. novembriks 2012 oma joonistus (kui oled 8–12 aastat vana) või lühitekst maksimaalse pikkusega 120 tähemärki (kui oled 13–24 aastat vana).
Euroopa Noortefoorum, kes on selle konkursi puhul ELi partner, teeb igas vanuserühmas (8–12 a, 13–17 a, 18–24 a) 16 parimast tööst koosneva eelvaliku ning žürii valib välja kolm lõplikku võitjat (üks võitja iga vanuserühma kohta).
18–24-aastaste vanuserühma 16 eelvalitud tööd pannakse ka Facebooki hääletusele. Kõige rohkem hääli saanud kandidaat kutsutakse Oslosse. Võitja kutsutakse ka Strasbourgi Nobeli auhinnaga seotud eriüritusele, mis toimub 12. detsembril, ning sama kutse saavad ka üheksa järgmise koha saanut!
Sina võid olla üks neist neljast õnnelikust noorest eurooplasest, kes võidab reisi Oslosse ning saab unustamatu mälestuse Nobeli rahupreemia pidustustest!
Konkursil osaleda ning töid esitada saab veebilehel: http://consilium.europa.eu/peace4eu?lang=et

Комментариев нет:

Отправить комментарий