воскресенье, 19 февраля 2017 г.

Astronoomiaviktoriin „Pulsar“

5-12. klassi õpilastele mõeldud astronoomiaviktoriin „Pulsar“ toimub 9. märtsil ajavahemikus 9:00 - 20:00 veebikeskkonnas http://õpik.füüsika.ee/. Viktoriinist osavõtuks on vajalik internetiühendusega arvuti, nutitelefon või tahvelarvuti ning e-posti aadress. Võistlus on osalejatele tasuta.
Viktoriin koosneb 40 valikvastusega küsimusest, millele vastamise aeg on vabalt valitav: võib osaleda nii koolitunni raames kui ka kodus, aga viktoriini võib iga osaleja teha ainult 1 kord ning alates esimese küsimuse lugemisest on tal lõpetamiseks aega 40 minutit. Ülesandeid saab valida nii eesti kui ka vene keeles.
Võistluse korraldaja Tiit Sepa sõnul on viktoriini küsimused nii astronoomiast kui ka sellega seotud teemadelt, nagu ajalugu, geograafia, füüsika, matemaatika, ja seega peaks olema maailmapilti avardavad.
Viktoriini juurde pääsemiseks vajalikud koodid avalikustatakse vahetult enne võistluse algust veebilehel  http://teaduskool.ut.ee/pulsar. Juba järgmisel päeval näeb iga osaleja oma tulemust ja kohta edetabelis. Arvestust peetakse nii klasside kui ka vanusegruppide (5.-7., 8.-9. ja 10.-12. klass) kaupa. Igale vanusegrupile on koostatud eraldi küsimustekomplekt, mis võtab arvesse nende edasijõudmist kooliprogrammis.
Auhinnalised tulemused avalikustatakse 15. märtsil Pulsari kodulehel. Iga vanusegrupi  võitja saab preemiaks Horisondi aastatellimuse ning igas vanusegrupis aktiivseim kool eriauhinnana võimaluse tasuda osaleda ühes Tartu observatooriumi aktiivõppeprogrammis (https://kylastuskeskus.to.ee/est/programmid/aktiivoppeprogrammid). 
Viktoriini korraldab MTÜ Stellaarium koostöös Tartu observatooriumi, TÜ teaduskooli, TÜ koolifüüsika keskuse ja Eesti füüsika seltsiga.
Astronoomiaviktoriini toimumist rahastab hasartmängumaksu nõukogu. Auhindu jagab Füüsikaleksikon

Lisainfo: Tiit Sepp, Tartu observatooriumi teadur, tiit.sepp@to.ee

Teate edastas: Marek Järvik, TÜ teaduskooli kommunikatsioonispetsialist, marek.jarvik@ut.ee, 5177091

Комментариев нет:

Отправить комментарий